Invisalign skena

Invisalign mot överbett – diskret, effektivt och skonsamt

Att använda mer eller mindre osynliga tandställningar för att räta ut tänderna eller åtgärda bettfel har blivit mycket populärt på senare tid. Det som tidigare har gått under smeknamnet “räls” lyser allt mer med sin frånvaro och lämnar plats åt smidigare och diskretare alternativ. Vi på Le Tandreglering i Stockholm erbjuder olika typer av tandregleringsmetoder med stort fokus på just osynliga varianter – bland annat Invisalign. Dessa genomskinliga och avtagbara bettskenor gör mindre, stegvisa förflyttningar av dina tänder och lämpar sig utmärkt vid en rad olika problem. Har du ett större överbett? Med Invisalign som behandlingsmetod hjälper våra specialister dig att få bukt med problemen som överbettet orsakar.

Så kan Invisalign hjälpa vid överbett

Invisalign kan användas för att rätta till de allra flesta typer av bettfel som glesställningar, mittlinjeförskjutning, trångställningar, korsbitningar och överbett. Det sistnämnda är något av det vanligaste vi möter i vår verksamhet. Överbett innebär att framtänderna i överkäken biter långt ifrån framtänderna i underkäken. Ett alltför stort överbett – även kallat djupbett – kan orsaka en rad olika problem. Det kan till exempel bidra till smärta i käkarna, risk för skador på framtänderna, irriterade luftvägar vid andning och inte minst ett utseende som du kan kanske inte känner dig bekväm med.

Hur går en behandling med Invisalign till?

Hos oss på Le Tandreglering inleder vi alltid med en konsultation. Det innebär att vi gör en ordentlig bedömning av dina tänder för att se om behandlingen är lämplig för just dig. Du får även själv förklara vad du har för förväntningar på resultatet. Om vi fastställer att du är en kandidat för Invisalign kommer vi därefter att skapa en skräddarsydd behandlingsplan, samt skapa en bettskena som är särskilt utformad efter dina tänder. För att behandlingen ska bli så smärtfri och skonsam som möjligt kommer du få byta till en ny bettskena varje eller varannan vecka. Dina tänder kommer på så vis att långsamt förflyttas mot det beräknade läget. Det är svårt att säga hur lång behandlingstiden blir, men du bör räkna med åtminstone sex månader. Bettskenan kan tas av när som helst, men du ska bära den under hela behandlingstiden med vissa undantag.

Välkommen att boka din konsultation för Invisalign

Är du intresserad av att använda Invisalign för att åtgärda ditt överbett eller något annat problem med tänderna? Tveka i så fall inte att kontakta oss på Le Tandreglering. På våra kliniker i Norrtälje och centrala Stockholm arbetar skickliga specialister med lång erfarenhet av ortodonti. Vi finns vid din sida hela vägen från start till klart, och levererar bästa möjliga resultat med hjälp av modern teknik och genuin expertis.

Frågor och svar

Kan Invisalign användas mot överbett?

Invisalign-skenor kan korrigera överbett och djupbett med mycket goda resultat.


Vad är Invisalign?


Invisalign är en mycket diskret tandställning i form av en genomskinlig och avtagbar plastskena. Bettskenan gör stegvisa, mindre förflyttningar och är mycket effektiva för att räta ut tänder eller åtgärda bettfel. Vi på Le Tandreglering skräddarsyr din behandlingsplan med Invisalign och skapar särskilt utformade bettskenor för just dig.


Vad kostar en Invisalign-behandling hos Le Tandreglering?


Ingen Invisalign-behandling är den andra lik, och därför är det svårt att ange ett exakt pris. Den totala kostnaden grundar sig i kundens förutsättningar och behov.

0
Feed

Lämna en kommentar